Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia makaronowa szybka
Cebulę obieramy i kroimy w piórka
Pomidory obieramy ze skórek, kroimy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i szklimy cebulę i zmiażdżony czosnek, dodajemy pomidory, szybko zagotowujemy razem.
Brokuły dzielimy na różyczki, obgotowujemy we wrzątku przez 4 minuty i dodajemy do warzyw.
Ciągle mieszając smażymy 3 minuty.
Na patelnię wykładamy makaron i mieszamy z warzywami.
Śmietanę roztrzepujemy z jajkami, doprawiamy szczyptą soli, pieprzem i polewamy masę makaronową na patelni.
Wierzch obkładamy pokrojonym na plasterki serem.
Przykrywamy patelnię i podgrzewamy danie na wolnym ogniu, dopóki masa z jaj i śmietany się nie zetnie.
Odsączoną paprykę kroimy w paski, dodajemy do patelni , mieszamy
i gotowe danie posypujemy bazylią.
Wystarczy pokroić składniki, dodać przyprawy i wrzucić na gorącą patelnie, a za 30 minut stawiamy na stole wspaniałą, pyszną i pożywną potrawę.