Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wołowe
50 dag -
chudy boczek
20 dag -
cebula
1 szt. -
czosnek
1 ząbek -
jajko
-
masło
2 łyżki -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
2 łyżki -
curry
1 łyżeczka -
Kucharek Smak Natury
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
por
40 dag (biała część)
Sposób przygotowania
Pory oczyścić z wierzchnich liści i pokroić na 2 cm kawałki. Włożyć ja na sitko, starannie opłukać na sitku i osączyć na papierowym ręczniku. Boczek pokroić w większą kostkę. Następnie por, mięso i boczek nawlekać przemiennie na metalowe szpikulce. Szaszłyki układać na ruszcie a lepiej na aluminiowej tacce i smażyć na grillu po 5-7 min z każdej strony Przed podaniem posypać pieprzem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się