Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem

Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    4 szt.
  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    400 g
  • jajko

    2 szt.
  • cebula

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • czosnek

    2 ząbki (rozgniecione)
  • Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat

    3 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • ser żółty starty

    200 g
  • keczup

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem foto
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2 - Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem foto
Cukinie kroimy wzdłuż i wydrążamy środki, miąższ kroimy w kostkę.
Krok 3 - Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem foto
W rondlu na oliwie smażymy cebulę i czosnek, a następnie dodajemy mięso i miąższ cukinii, dusimy ok. 5 minut. Dodajemy ketchup, Przyprawę do bruschetty i dusimy do miękkości mięsa.
Krok 4 - Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem foto
Farsz studzimy, mieszamy z jajkami i połową żółtego sera, nakładamy do wydrążonych cukinii. Cukinie układamy na tackach do grillowania i posypujemy pozostała częścią sera. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie.
Krok 5 - Grillowana cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem foto
Cukinie podajemy z bagietką i ulubionymi, grillowanymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

ben-ka 12.03.2016 18:14
Lubię to danie.
Monika-twin 24.07.2015 17:22
FAJNY PRZEPIS.
Janina 25.06.2015 20:18
Moja ulubiona wersja cukinii;)
cukiereczek 25.06.2015 19:59
ależ to apetyczne
W poszukiwaniu inspiracji 25.06.2015 17:59
Uwielbiam faszerowaną mięsem cukinię, a ta wygląda przepysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat