Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe babeczki
Żelatynę namaczamy, truskawki podzielić na ćwiartki. Ser, likier oraz oba cukry ucieramy na gładka masę, dodajemy żelatynę i napełniamy kremem babeczki, dekorujemy truskawkami (obficie).
jaja | 2 sztuki |
cukier | 15 dag |
mąka | 5 dag |
mąka ziemniaczana | 5 dag |
Żelatyna wieprzowa Prymat | odrobina |
truskawki | 1/2 kg |
masa mascarpone | 30 dag |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
likier malinowy | 1 łyżka |
świeża melisa do dekoracji | |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: