Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNATA JARZYNOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
woda
pieprz, kolendra
marchewka
cebula
czosnek 2 ząbki
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNATA JARZYNOWA

Do garnka wlej wino, 3 łyżki oleju i pół szklanki wody. Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i kolendry.
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki, cebulę w ćwiartki a czosnek w całości, dodaj to wszystko do garnka.
Gotuj około 5 minut, przestudź, zalej mięso , odstaw na kilka dni do chłodu, codziennie odwracaj .
Jest to najlepsza zalewa do wołowiny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 21.05.2011 13:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak