Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko-kwaśny
2. Kroimy obrane pomidory w kostkę.
3. Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
4. Marchewkę obieramy i kroimy w małe słupki.
5. Pokrojone pomidory, cebule i marchew gotujemy w garnku z odrobiną wody i solą. Powinny się gotować dość długo pod przykryciem, tak by pomidory się rozpadły (30-45 minut)
6. Kroimy drobno paprykę i wrzucamy do garnka gdy pomidory już się rozpadną
7. Do garnka dorzucamy ananasa, kukurydzę i wszystkie przyprawy.
8. Gotujemy na małym ogniu pod przykrywką ok 30 minut by smaki się połączyły.
9. Dodajemy mąkę rozrobioną w odrobinie wody i gotujemy.
Danie można podawać z ryżem lub makaronem.
żeby było bardziej pożywne możemy podać z pokrojoną i podsmażoną piersią z kurczaka lub indyka