Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
buraki ćwikłowe
40 dag -
włoszczyzna
1 porcja -
kapusta włoska
1/4 główki -
fasola perłowa
10 dag -
ziemniaki
15 dag -
pomidory
40 dag -
mąka
1 łyżka -
zakwas buraczany
1/2 szklanki -
śmietana
1/2 szklanki -
czosnek
1 ząbek -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
cukier
Przepis i sposób przygotowania Barszcz ukraiński
Przygotowanie barszczu ukraińskiego jest stosunkowo czasochłonne, dlatego dobra organizacja w kuchni jest gwarantem sukcesu. Można przyspieszyć czas jego przygotowywania, sięgając np. po fasolę z puszki. Jeśli zaś chcemy przygotować ją od zera, konieczne jest moczenie fasoli przez ok. 12 godzin.
Jeśli ten etap mamy już z głowy, przygotowanie barszczu ukraińskiego będzie szybsze. Wystarczy następnie przygotować składniki, przygotować z nich wywar, dodać przetarte pomidory, mąkę oraz zakwas.
Kroki postępowania





Barszcz ukraiński, to z pewnością nie najszybsza w przygotowaniu zupa, jednak warto poświęcić jej czas, by zachwycić się bogactwem jej smaku.
Komentarze (4)