Zupa z pulpetami

Zupa z pulpetami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa drobiowego

    500 g
  • jajka

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • ziemniaki

    3
  • marchewki

    2
  • makaronu drobnego

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić drobno,doprawić zgniecionym czosnkiem,solą i pieprzem,dodać jajka i wyrobić jednolity gęsty farsz - wstawić do lodówki na godzinę,wtedy łatwiej się formuje.

Zagotować 3l wody,dodać bulionetkę,włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaczki,obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę - gotować 20min.

Makaron ugotować osobno,według wskazań na opakowaniu,skracając czas gotowania o połowe,odcedzić,dodać do zupki i gotować jeszcze 3min.

Namoczyć delikatnie ręce i formować z farszu małe kuleczki,czas od czasu nawilżać wodą dłonie,wtedy farsz się nie klei do rąk i ladnie się kształtuje - wkaładać do gotującej się zupy,pogotowac 7- 10min.doprawić o smaku solą i pieprzem,dodać natkę pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

20.01.2013 08:26
lubię

adam1f

26.04.2011 00:50
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat