kiełbasa po kurpiowsku

kiełbasa po kurpiowsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    50 DAG
  • masło

    10 DAG
  • cebula

    2 SZT.
  • piwo jasne

    1 SZKLANKA
  • mąka

    1,5 LYZKI
  • wywar z kości

    200 ML
  • przyprawa do dań Kucharek

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wywar z kości. Gdy będzie wrzał dodajemy całą kiełbasę. dodajemy piwo, masło, pokrojoną w plasterki cebulę. przyprawiamy kostką rosołową. Wszystko razem gotujemy, doprawiamy i odstawiamy na 20-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

20.05.2011 20:56
smakołyki

Jaheira11

19.04.2011 23:35
pycha

gosia561

08.04.2011 12:01
dodałam do książki

zuzanna6

18.10.2010 07:22
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat