Delikatny rosół

Delikatny rosół

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • marchwi

    150 g
  • szczypiorku

    1/2
  • bulion warzywny

    1 l
  • kalafior

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obierz i pokroj w drobna kostke. Kalafior oczysc, umyj i potnij w cienkie slupki. Olej rozgrzej w garnku i podduś na nim cebule. Podlej bulionem i pozostaw do zagotowania. Dodaj kalafior oraz marchew i gotuj 8-10 min. Dopraw. Rosol podawaj posypany posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

10.10.2010 14:48
szczypiorek zastąpiłam oczywiście natką pietruszki no i kalafiorka trzeba trochę poszukać na zdjęciach gdyż dałam go mało i dopiero później na komputerze zauważyłam że słabo go widać. rosołek zrobiłam wyszedł pyszny

buksiak12

17.09.2010 09:35
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat