delikatny sos pieczarkowy

delikatny sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka 12-procentowa

    pół szklanki
  • mąka

    2-3 łyżki
  • Bulion grzybowy

    2 szklanki
  • pieczarki

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki, wrzucamy do garnka i dusimy ok 20 minut bez dolewania wody. Po tym czasie dodajemy bulion, otujemy kolejne 30 minut. Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i niewielką ilością bulionu, wlewamy do pieczarek, zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat