Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z papryczką chipotle i awokado

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka
chili chipotle
piersi z kurczaka
awokado

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z papryczką chipotle i awokado

SKŁADNIKI: półtora litra wywaru z kurczaka, 2 - 3 posiekane ząbki czosnku, 1 papryczka chili chipotle - najlepiej marynowana w adobo, 1 awokado, sok z limonki lub cytryny, 3 - 5 posiekanych cebulek dymek, ok. 400 g ugotowanej i pokrojonej w paski piersi kurczaka, 2 łyżki posiekanej kolendry. Do podania: 1 pokrojona na cząstki limonka, garść chipsów tortilla.

SPOSÓB WYKONANIA: Do wywaru dodać czosnek i papryczkę chipotle. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z limonki. Ułożyć cebulki, kurczaka, awokado i świeżą kolendrę w czterech talerzach. Zalać bulionem. Podawać z kawałkami limonki i ewentualnie chipsami tortilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak