Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki z indyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka 1
seler
marchewka 1
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki z indyka

Mięso ugotować na małym ogniu. Gdy już będzie robiło się miękkie dodać pozostałe składniki gotować do miękkości. wyjąć selera i pietruszkę a resztę zmielić w maszynce. Dodać jajko i dokładnie wyrobić. Można nieco doprawić do smaku. jeśli masa jest za rzadka można dodać kleik ryżowy. Z powstałej masy formować niewielkie kulki z mięsa i ugotować je w wywarze pozostałym z gotowania mięska. Do klopsików można dodać np. natkę pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 26.01.2014 20:46
rzadko jadam mięso indycze
madi356 25.12.2010 20:10
moja niunia je uwielbia:)
Damian19 20.10.2010 08:45
zapowiada sie całkíem fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak