Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rigatoni arrabbiata

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
oliwa 2 łyżki
PUSZKA POMIDORÓW 2 szt
makaron rigatoni 40 dag
bazylia świeża 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rigatoni arrabbiata

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę, paprykę i marchewkę w długie paski. Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni. wrzucić warzywa, cebulę, czosnek, dodać chilli i krótko dusić. Dodać pomidory z puszki i gotować na małym ogniu około 20 minut, aż sos zacznie gęstnieć. W osolone wodzie ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu. Listki bazylii opłukać i pokroić w cienkie paski. Na koniec dodać je do sosu i przyprawić solą i pieprzem. Dobrze odcedzony makaron nałożyć na talerze, polać sosem i posypać po wierzchu startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 17.11.2010 15:49
pyszne
Roman5 17.11.2010 15:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak