Kaczka z jabłkami

Kaczka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kaczki

    50 dag
  • wódki

    2 łyżki
  • jabłka

    2
  • majeranku

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę umyć i pokroić w cienkie paseczki. Następnie posolić i zalać wódką oraz posypać połową przygotowanego majeranku. Najlepiej ostawić do lodówki na kilka godzin. Potem mięso odsączyć. Jabłka obrać i pokroić w słupki. Na patelnię wlać olej i usmażyć kaczkę następnie zdjąć ją na talerzyk. Potem króciutko usmażyć jabłka. Dodać mięso, resztę majeranku i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

20.05.2012 00:30
dobre

IlonaAlbertos

07.12.2011 13:28
Aż mi zapachniało taką kaczuszką. Też czasami robię :)

kotlet

14.06.2011 22:49
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat