Zupa z dyni na słodko-kwaśno

Zupa z dyni na słodko-kwaśno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    60 dag
  • pomidory

    2 sztuki
  • koperek

    1 pęczek
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • miód

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • bulion

    1 kostka
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Dynię myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paski. Warzywa poddusić na maśle. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i miodem. Dodać ugotowany wcześniej bulion. Około Dwie szklanki. Gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę pomidory i posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwa643

27.06.2010 08:36
dyniowej nie robiłam jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat