Gołąbki z ryżem

Gołąbki z ryżem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • olej

    1 łyzka
  • jajka

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    8 łyżek
  • śmietana

    4 łyzki
  • mąka

    1 łyzeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zielenina

    2 łyzki
  • kapusta włoska

    12 lisci
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć zdjąć liście ,wystudzić.Ryż gotować około15 minut,wystudzić.Pieczarki pokrajać,podsmażyć z cebulą.Dodać do ryżu grzyby, jajka ,sól, pieprz,zieleninę,wymieszać.Nadzienie rozłożyć na liście kapusty,zwinąć,ułożyć w naczyniu skropić wodą,chwilę gotować pod przykryciem.Oddzielnie przygotować sos pomidorowy. Gołąbki podawać polane sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

01.04.2012 23:11
pyszniusie :]

IKrakowianka

11.11.2011 00:24
pyszne

agnieszka214

29.05.2011 11:22
uwielbiam

jeta72

15.05.2011 12:24
Ja też uwielbiam;)

MAR3STA

03.02.2011 17:46
uwielbiam gołąbki;)

Edyta38

02.02.2011 18:57
pyszne tradycyjne gołąbeczki :)

pigila

19.01.2011 09:57
gołąbki wegetariańskie

Monika193

09.10.2010 11:11
ioo, z pieczarkami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat