szaszłyki z indyka z cukinią

szaszłyki z indyka z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe indycze

    0,5 kg
  • cukinia

    2 szt
  • cebulka mała

    3-4 szt
  • papryka czerwona

    po 1 szt
  • papryka zielona

    po 1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso gulaszowe wkładamy do miseczki, zalewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i posypujemy dość dużą ilością przyprawy do grilla. Całość mieszamy i odkładamy do lodówki na jakąś godz.

Cukinię i cebulkę kroimy w plasterki, a papryczkę w niewielkie kwadraciki.

Na patyk szaszłykowy nakładamy na przemian mięso i warzywa i na koniec posypujemy jeszcze całość przyprawą.

Przygotowane szaszłyki wkładamy do nagrzanego do 200`C piekarnika na jakieś pół godz.

Na blasze można poukładać resztę pozostałych warzyw i mięsa, żeby się nic nie zmarnowało :)

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat