Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
ryba 1 (dzwonko)

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z grila

Rybe solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny. Zioła siekamy i ucieramy z masłem. Rybe dobrze jest posmarowac olejem. Przyprawioną rybę, ukladamy na rozgrzanym grilu pieczemy od 5 do 7 min z każdej strony. Jesli dzwonko jest grubsze niż 5 cm, po opieczeniu zawijamy je w folie aluminiową i zostawiamy na grilu na kilka minut, żeby ryba doszła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 07.05.2011 09:13
pyszne
Adamorek 23.01.2011 22:37
super wygląda
Zoso 18.09.2010 11:06
dobry przepis + ładne zdjęcie :)
banditka 02.09.2010 09:12
aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak