chili con carne

chili con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • olej

    3 łyżki
  • mielone mięso wołowe

    400 gram
  • zielona i czerwona papryka

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    4 łyzki
  • pomidory

    250 gram
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • fasola

    250 gram
  • papryka ostra mielona

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, oczyścić i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone, podsmażyć, cały czas mieszając. paprykę umyc, przekroić usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Razem z przecierem dodać do mięsa. Dusić 5 minut mieszając. Fasolę osączyć, pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do mięsa i wmieszać. Doprawić ostrą papryką, cukrem i solą. Zagotować, następnie zmniejszyc ogień i gotowac jeszcze 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

04.06.2011 09:32
ciekawy przepis

Smakosz6

22.09.2010 15:40
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat