Naleśniki z kapustą i grzybami

Naleśniki z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • jajka

    3
  • mąka

  • cebula

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz: suszone grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Kiszoną kapustę umieszczamy w garnku, dodajemy do niej grzyby i wszystko to zalewamy wodą. Gotujemy do czasu wyparowania większości wody. Tak przygotowaną kapustę mielimy a następnie przysmażamy wraz z cebulą na patelni.

Ciasto: Mieszamy ze sobą 3 jajka, trochę soli, mąkę i wodę (może być mleko). Do gotowego dodajemy kapkę oleju.

Na gotowy placek naleśnikowy nakładamy farsz i całość zwijamy. Tak przygotowany przysmażamy na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

25.01.2013 15:22
pyszne

pestka

08.01.2013 14:54
lubię takie naleśniki

IKrakowianka

14.11.2012 21:18
przepyszne :)

Madziela

23.07.2012 09:09
uwielbiam takie :D

Izabela28

02.11.2011 20:23
bardzo apetycznie się prezentują:)

BozenA

01.10.2011 09:48
super

BozenA

01.10.2011 09:48
super

MAR3STA

21.04.2011 22:15
bardzo smaczne;)

agata1722

07.04.2011 18:14
jesienią, w sezonie grzybowym często robimy nalesniki z grzybami

matii6

30.03.2011 20:00
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat