Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni

Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ravioli

    1/2 kg
  • ser gouda

    150 gramm
  • ser cammembert

    100 gramm
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana 12%

    100 ml
  • pieprz biały mielony

    2 szczypty
  • oliwa

    4 łyżki
  • rokpol

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ravioli kupujemy gotowe. Mogą też być pierogi ruskie, z mięsem. Sos jest idealny pod każde pierogi ;). Można kupić uszka z grzybami to będzie perfekcyjne.

Cebulę siekamy z czosnkiem i podsmażamy, szklimy na oliwie. Po około 10 minutach dodajemy śmietanę, zmniejszamy ogień, dodajemy pokrojone sery i starty ser żółty. Ogień musi być mały by się nie przypaliło. Dodajemy pieprz i gotowe. Nie trzeba solic bo sery są słone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta98

08.02.2011 20:50
super

ewelinapac

20.01.2011 08:49
pyszne

Agnieszka172

01.01.2011 13:26
smaczne

Ela20

24.08.2010 17:56
Mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat