Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce z sosem estragonowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
sznycle z mięsa cielęcego z udźca 9 szt
białe wino 100 ml
śmietana 1/4 l
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce z sosem estragonowym

Sznycle smażymy 2-3 minut na oleju w wysokiej temperaturze na kolor złoto - brązowy.
Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem, wyjmujemy z patelni i trzymamy w cieple. Zlewamy olej, pozostałości po smażeniu rozprowadzamy winem, dodajemy śmietanę i lekko podgotowujemy. Po upływie 1/2 minuty dodajemy masło i ponownie chwilę podgotowujemy. Dodajemy estragon, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sznycle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grasylwia 02.11.2011 18:05
super
grasylwia 02.11.2011 18:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak