Kapuśniaczek

Kapuśniaczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    30 dag
  • rosół

    1 litr
  • ziemniaki pokrojone w kostkę

    40 dag
  • boczek

    30 chudy
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w rosole.Oddzielnie gotujemy kapustę.Cebulę drobniutko siekamy i szklimy na łyżce oleju.Łączymy ziemniaki z kapustą dodajemy cebulę, gotujemy parę minut.Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

22.02.2012 17:17
pyszna zupka :-)

Stenka

23.10.2011 13:32
ja gotuję razem ziemniaki z kapustą, tylko kapuste wrzucam jak ziemniaki są prawie miękkie

jola1512

31.05.2011 12:05
bardzo lubię

jola1512

31.05.2011 12:05
bardzo lubię

madzialena19

03.09.2010 14:46
Smaczny kapuśniak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat