Zupa wigilijna

Zupa wigilijna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • domowe łazanki

  • grzyby suszone

    5-8 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą (4 szkl.). Ugotować w tej samej wodzie pod przykryciem, w połowie gotowania osolić, włożyć umytą i oskrobaną marchewkę, a pod koniec - przypieczoną nad gazem cebulę. Gdy grzyby będą zupełnie miękkie, wywar przecedzić. Część grzybów drobno posiekać i włożyć ponownie do garnka z wywarem. mąkę przyrumienić na patelni, dodać masło, podprawić zupę. Podawać z łazankami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

04.12.2012 13:38
mm pychptka;]

mic

21.06.2012 21:06
o prosze, jaka zupka)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat