Barszcz z grzybami

Barszcz z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt.
  • sok z cytryny

  • czosnek

    1 ząbek
  • paluszki ptysiowe

    300 g
  • jajko

    1 szt.
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier, sól, pieprz

    do smaku
  • barszcz czerwony

    2-3 łyżki
  • grzyby suszone

    30 dag
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sok jabłkowy

    1 z burakami
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć, drobniutko posiekać, zalać szklanką wrzątku i gotować ok. 30 min. pod przykryciem, dodając pod koniec opieczoną nad gazem cebulę w łupinach. Przecedzić i połączyć wywar z grzybów z sokiem buraczanym. Podgrzać, odstawić z ognia. Doprawić solą, sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem, pieprzem, cukrem i barszczem z torebki. Podgrzać ale nie gotować. Przed podaniem posypać barszcz natką. Paluszki ptysiowe posmarować roztrzepanym jajkiem z oliwą i wstawić na 10 min. do piekarnika, aż staną się błyszczące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat