Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica faszerowana pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500g
pieczarki 300g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica faszerowana pieczarkami

Polędwicę kroimy na dwie części,rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie plastry.Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Polędwicę posypujemy solą i pieprzem a następnie nakładamy starte pieczarki.Całość dokładnie zawijamy tworząc roladę.Układamy na rozgrzanym leju i smażymy na złoto.Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem.Podajemy z kaszą gryczaną,ryżem bądź ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak