Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron penne
200 g -
papryka żółta pieczona
1 szt -
papryka czerwona pieczona
1 szt -
papryka zielona pieczona
1 szt -
cukinia
1 szt -
pieczarki
100 g -
jajko
6 szt -
woda
2 l -
cebula
1 szt -
ser żółty starty
100 g -
mozzarella małe kulki
300 g -
masło klarowane
-
pomidory suszone Smak
-
Bazylia suszona Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VI: Frittata makaronowa z warzywami, odc. 36
Kroki postępowania


Do miski wybijamy jajka, mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy warzywa z patelni oraz doprawiamy ostrą papryką.

Komentarze (0)