Farfalle z tuńczykiem

Farfalle z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron farfalle

    1 opakowanie
  • tuczyk w sosie wlasnym

    1 opakowanie
  • oliwa z oliwek

    2 łyzki
  • ząbek czosnku

    1
  • świezo zmielony pieprz

  • sól do smaku

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 opakowanie
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w dużej ilosci lekko osolonej wody al dente. Odcedzić
Tunczyka w sosie wlasnym dokladnie odsączyć z zalewy odlac nadmiar oleju z tunczyka w oleju.
Na duzej patelni rozgrzac oliwę, mozna dodac 1 lyzke oleju od tuńczyka, dodac przeciśniety przez praskę czosnek. chwile razem smazyc.
Dodać rybę lekko ją krusząc. Dodać także makaron siekaną pietruszkę i doprawić sola oraz pieprzem, silnie zagrzać
Najlepiej podawac na tej samej patelni..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat