Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini

odc. 35 Doradca Smaku

Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola

    4 filety
  • makaron fettuccini

    100 g
  • oliwa

    100 ml
  • pomidor

    1 szt.
  • natka pietruszki

    20 g
  • rozmaryn

  • pieprz cytrynowy

  • cytryna

    1/2 szt.
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini foto
Filety soli doprawiamy z każdej strony solą, rozmarynem i pieprzem cytrynowym. Na folii spożywczej układamy filety.
Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini foto
Dokładnie zawijamy, zawiązując końce folii. W garnku gotujemy wodę na makaron, w drugim garnku zagotowujemy wodę na solę.
Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini foto
Pomidory bez skórki kroimy w paski. Wkładamy do miski, dosypujemy posiekaną pietruszkę, doprawiamy rozmarynem i pieprzem cytrynowym. Pomidory polewamy oliwą z oliwek i mieszamy.
Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini foto
Wkładamy zawiniętą rybę do gotującej się wody i gotujemy 8-10 minut.
Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini foto
Gotujemy makaron fettuccini w osolonej wodzie zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu.
Krok 6 - Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini foto
Na rozgrzaną patelnię wkładamy pomidory z pietruszką w oliwie i na małym ogniu podsmażamy. Skrapiamy jeszcze sokiem z cytryny.
Krok 7 - Doradca Smaku II, odc. 35: Sola gotowana z fettuccini foto
Ugotowany makaron układamy na talerzu, dokładamy filet z soli, polewamy to zagrzanymi na patelni pomidorami i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat