cynadelki cielece w lisciach kapusty

cynadelki cielece w lisciach kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście kapusty włoskiej

    8 szt
  • cynaderki

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • bułka

    1 szt
  • śmietana

    4 łyzki
  • masło

    3 łyzki
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

    pokrojona łyzka
  • cielęcina

    250 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielecine wyrobic z namoczona w smietyanie bułka,posiekana przesmazona w jednej łyzce masła cebula,pietruszka sola i pieprzem.Cynaderki umyc,usunac tłuszcz,obsmazyc na łyzce masła .Liscie obgotowac ułozyc po 2 jeden na drugim,posmarowac farszzem połozyc po 1 cynaderce,zrolowac,piec w folii w tem. 200 st.przez 45 minut.Podawac z sosem cebulowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat