Mrożony jogurt z czereśniami

Mrożony jogurt z czereśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    pół
  • cukier puder

    6 łyżek
  • czereśnie

    200 g
  • płatki migdałowe

    3 łyżki
  • rum

    3 łyżki
  • gorzka czekolada

    4 kostki
  • biszkopty podłużne

    8 szt.
  • jogurt gęsty

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty pokruszyć do czterech miseczek. Czereśnie przekroić na połówki i wyjąć pestki. Rozkrojone owoce położyć na biszkoptach. Rozgrzać patelnię, wsypać na nią płatki migdałowe i uprażyć na złoto. Do soku z cytryny dodać cukier puder i utrzeć tak, aby otrzymać lukier. Dodawać jogurt i ucierać, następnie wlać rum i wsypać płatki migdałowe. Zamieszać. Masę przełożyć do miseczek, bezpośrednio na czereśnie. Wstawić do zamrażarki na 1,5 godz. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Tuz przed podaniem przybrać deser nitkami czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BozenA

12.09.2010 07:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat