Różne smakołyki: Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody waniliowe

  • lub

  • Party Dip Cynamonowy Prymat

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • Ciasto:

  • gorzka czekolada

    250 g
  • masło

    175 g
  • cukier puder

    125 g
  • mąka

    75 g
  • jajka

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem pudrem. Czekoladę połączyć z masłem, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypać mąkę, delikatnie wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz ze szczyptą Przyprawy do piernika Prymat. Małe foremki wysmarować masłem, wypełnić je przygotowaną masą i piec 7 minut w temperaturze 200ºC.
Suflet czekoladowy podawać z ulubionymi owocami i lodami waniliowymi lub Party Dip Cynamonowym Prymat przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 26.03.2018 19:41
Chętnie zjadłabym taki na ciepło. Rewelacja!
[email protected] 23.10.2016 22:44
wygląda rewelacyjnie
kasia.s 02.09.2016 21:22
Pyszności :)
Klausia 20.04.2016 22:03
świetne zdjęcie
slonko888 11.01.2014 10:51
super wygląda na pewno wypróbuje
marta19 13.09.2013 15:44
muszę wypróbować Fajny przepis
Babciagramolka 07.07.2013 11:25
Poproszę taki smakowity deserek na wynos
Katarzyna59 21.06.2013 08:19
bardzo fajny
tomek18 20.06.2013 16:56
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat