Różne smakołyki: Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Różne smakołyki: Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody waniliowe

  • lub

  • Party Dip Cynamonowy Prymat

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • Ciasto:

  • gorzka czekolada

    250 g
  • masło

    175 g
  • cukier puder

    125 g
  • mąka

    75 g
  • jajka

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem pudrem. Czekoladę połączyć z masłem, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypać mąkę, delikatnie wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz ze szczyptą Przyprawy do piernika Prymat. Małe foremki wysmarować masłem, wypełnić je przygotowaną masą i piec 7 minut w temperaturze 200ºC.
Suflet czekoladowy podawać z ulubionymi owocami i lodami waniliowymi lub Party Dip Cynamonowym Prymat przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

26.03.2018 19:41
Chętnie zjadłabym taki na ciepło. Rewelacja!

[email protected]

23.10.2016 22:44
wygląda rewelacyjnie

kasia.s

02.09.2016 21:22
Pyszności :)

Klausia

20.04.2016 22:03
świetne zdjęcie

slonko888

11.01.2014 10:51
super wygląda na pewno wypróbuje

marta19

13.09.2013 15:44
muszę wypróbować Fajny przepis

Babciagramolka

07.07.2013 11:25
Poproszę taki smakowity deserek na wynos

Katarzyna59

21.06.2013 08:19
bardzo fajny

tomek18

20.06.2013 16:56
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat