Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe

odc. 46 Doradca Smaku

Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas

    1/2 szt.
  • kiwi

    2 szt.
  • mango

    1 szt.
  • pomarańcza

    2 szt.
  • cukier puder

    10 g
  • cytryna

  • tymianek

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe foto
Kiwi, pomarańcze, mango, ananasa obieramy ze skórki.
Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe foto
Ananasa kroimy na cieniutkie połówki plasterków.
Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe foto
Kiwi i mango kroimy w cieniutkie plasterki.
Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe foto
Pomarańcze filetujemy.
Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe foto
Do miski wsypujemy cukier puder, wlewamy sok z cytryny i mieszamy. Dodajemy do tego Tymianek Prymat i Pieprz czarny mielony Prymat. Owoce układamy na talerzu warstwami: ananas, obok kiwi następnie pomarańcza i mango.
Krok 6 - Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe foto
Polewamy to przygotowanym sosem i posypujemy ziarnami pieprzu czarnego. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

PrzekaskiNaImpreze.pl
PrzekaskiNaImpreze.pl 02.04.2014 09:46
Pysznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat