Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
1 kg -
masło
50 g -
rodzynki w alkoholu
2 łyżki -
Cynamon mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
miód wielokwiatowy
2 łyżki -
cukier puder
-
lody waniliowe
200 g -
mięta
kilka listków (do dekoracji) -
sok z cytryny
(z wodą) -
kruszonka
-
masło
100 g -
mąka
140 g -
brązowy cukier
100 g -
płatki migdałowe
50 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 10. Zapiekane jabłka z cynamonem i chrupiącą kruszonką
Kroki postępowania



Do deseru polecamy użyć szarej renety.![]()
Komentarze (1)