Kulki mięsno-ryżowe

Kulki mięsno-ryżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    40 dag
  • ryż

    30 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • śmietana

    400 ml
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • curry do smaku

  • kapusta włoska

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy lub drobno siekamy,mieszamy z dobrze umytym i osączonym ryżem i jajkami,doprawiamy solą,pieprzem i curry.Z masy mięsno-ryżowej formujemy małe kulki.Liście kapusty sparzyć i zawinąć w nie kulki.Kulki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalewamy śmietaną i zapiekamy 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

21.05.2012 19:24
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat