Pierogi z jabłkami

Pierogi z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

    1 szklanka
  • jabłka

    70 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,jajka i wody wyrabiamy ciasto.Rozwałkować cienko i wykrawać foremką krążki,jabłka obieramy i kroimy na cząstki.Na każdym krążku układamy po kawałku jabłka i zlepiamy brzegi.Gotujemy w lekko osolonym wrzątku 8 minut.Podajemy z jogurtem np.truskawkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

13.04.2014 20:30
z jabłkami jeszcze nie jadłam

Bernadeta1

28.06.2013 10:04
robię bardzo smaczne

halina17

06.06.2012 19:37
Lubię pierogi z jabłkami , można również podać z bitą śmietaną.

jasiek

02.01.2012 19:51
wolę na ostro

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat