Pierogi z bananami

Pierogi z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

    3/4 szklanki
  • sól do smaku

  • banan

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i wody wyrabiamy ciasto. Rozwałkować na cienki płat i wykroić krążki ciasta. Banany obieramy i kroimy na krążki ok. 2, 5 cm. Na krążki układamy kawałek banana i zlepiamy. Gotujemy we wrzątku ok. 5 minut. Podajemy z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

01.05.2017 07:06
nie przepadam za pierogami na słodko, ale tych bym spróbowała

pestka

11.09.2013 16:04
ciekawe jak smakują, nigdy bym nie pomyślała o takim nadzieniu

wulkanxd

18.07.2012 12:14
super

Natalia/tubisiek

12.10.2011 18:15
takich jeszcze nie jadłam, ciekawe jak smakują :)

Ibag24

13.09.2011 22:06
nieźle

Marzena34

20.08.2011 15:31
takich nie jadłam,super

stokrotka

11.07.2011 22:12
mniam

iwona332

27.01.2011 10:23
super

halina17

25.09.2010 14:52
Pyszne pierogi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat