Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez dekoracyjny

    500 ml
  • chrzan

    1 duży słoik
  • cykier

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan wyłożyć na gęste sitko i zostawić do odcieknięcia.Odcieknięty chrzan i cukier dodac do majonezu,doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.Podawać do zimnych mięs,wędlin i jajek.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

24.08.2011 01:13
Dobry sos.

eli_555

29.09.2010 21:29
Wkradł sie błąd.Zamiast tytułu wkleił się opis do sosu tatarskiego.W tytule miał być sos chrzanowy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat