Grill: Kotleciki florenckie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonego miesa wolowo-wieprzo

    50 dag
  • koncentratu pomidorowego

    1 łyżeczka
  • sera mozzarella

    30 dag
  • pomidorów

    50 dag
  • oliwa

    5 łyżek
  • rozmaryn Prymat

    1 łyżeczka
  • bazylii Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie i mocno odcisnąć. Cebulę obrać i drobno pokroić. Z mięsa, bułki, cebuli, soli, koncentratu pomidorowego przygotować jednolitą masę.

Pomidory umyć, osuszyć i razem z mozzarellą pokroić w plastry. Z masy mięsnej formować małe kotleciki i piec je po 15 min na grillu, a następnie wystudzić.

Kotlety, pomidory i mozzarellę ułożyć na przemian w prodiżu elektrycznym, posypać ziołami, pokropić obficie oliwą i zapiec 20-25 min.

Podawać ze świeżym chlebem i czerwonym winem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 25.04.2013 15:02
wyśmienita kolacja
Bogusiaz 25.04.2013 14:41
proste i bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat