Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mielonego miesa wolowo-wieprzo
50 dag -
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka -
sera mozzarella
30 dag -
pomidorów
50 dag -
oliwa
5 łyżek -
Rozmaryn suszony Prymat
1 łyżeczka -
Bazylia suszona Prymat
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Grill: Kotleciki florenckie
Pomidory umyć, osuszyć i razem z mozzarellą pokroić w plastry. Z masy mięsnej formować małe kotleciki i piec je po 15 min na grillu, a następnie wystudzić.
Kotlety, pomidory i mozzarellę ułożyć na przemian w prodiżu elektrycznym, posypać ziołami, pokropić obficie oliwą i zapiec 20-25 min.
Podawać ze świeżym chlebem i czerwonym winem.
Komentarze (2)