Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Kotleciki florenckie

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonego miesa wolowo-wieprzo 50 dag
koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka
sera mozzarella 30 dag
pomidorów 50 dag
oliwa 5 łyżek
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Kotleciki florenckie

Bułkę namoczyć w wodzie i mocno odcisnąć. Cebulę obrać i drobno pokroić. Z mięsa, bułki, cebuli, soli, koncentratu pomidorowego przygotować jednolitą masę.

Pomidory umyć, osuszyć i razem z mozzarellą pokroić w plastry. Z masy mięsnej formować małe kotleciki i piec je po 15 min na grillu, a następnie wystudzić.

Kotlety, pomidory i mozzarellę ułożyć na przemian w prodiżu elektrycznym, posypać ziołami, pokropić obficie oliwą i zapiec 20-25 min.

Podawać ze świeżym chlebem i czerwonym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 25.04.2013 15:02
wyśmienita kolacja
Bogusiaz 25.04.2013 14:41
proste i bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak