Wędzony schab z dzika z musem chrzanowo- jajecznym, marynowanymi rydzami i sosem jogurtowo- buraczanym

Wędzony schab z dzika z musem chrzanowo- jajecznym, marynowanymi rydzami i sosem jogurtowo- buraczanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 g
  • jaja na twardo

    4 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

  • pieprz biały

  • sos

  • Buraczki tarte SMAK

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • miód pitny

    40 ml
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • sok z połowy cytryny

  • sól

    do smaku
  • pieprz biały

    do smaku
  • przepiórcze jaja

    1 szt.
  • schab wędzony

    400 (z dzika)
  • rydze

    4 (marynowane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować mus: posiekane jajka połączyć z odciśniętym chrzanem, masłem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić na kilka minut do lodówki.
Tarte buraczki połączyć z jogurtem, miodem pitnym i pszczelim oraz sokiem z cytryny, doprawić do smaku.
Na talerzu ułożyć warstwę musu chrzanowego, na nim cienko pokrojone plastry schabu z dzika, a następnie kolejną warstwę musu.
Powstały torcik udekorować marynowanym rydzem, cząstkami jajek przepiórczych i świeżym szczypiorem. Podawać z sosem jogurtowo-buraczanym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiertlo102

21.12.2011 18:37
pychotka musi być

Margo1

30.06.2011 11:13
brzmi nieżle !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat