Grill: Stek wołowy po toskańsku

Grill: Stek wołowy po toskańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • stek wołowy

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz zielony ziarnisty Prymat

    1 ziarna
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grill: Stek wołowy po toskańsku

Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w krążki, a czosnek na zapałkę. Z oleju, pieprzu zielonego, kolorowego i czarnego oraz papryki tymianku przyrządzić marynatę, domieszać do niej czosnek i cebulę. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować marynatą i odstawić na 2 godz. Po tym czasie marynatę zdjąć z mięsa i piec steki naruszcie po 20-30 min, odwracając je od czasu do czasu. W tym czasie podsmażyć na patelni ziarenka pieprzu, kawałki czosnku oraz cebule, tak aby cebula zeszkliła się. Upieczone steki posolić, obłożyć pozostałą marynatą i podawać z bułką i sałatką z sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat