frykando z ostrym sosem

frykando z ostrym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec

    1 kg
  • słonina

    200 g
  • czo0snek

    2 zabki
  • masło

    2 łyzki
  • Wywar:

    200 ml
  • śmietana

    200 ml
  • musztarda

    3 łyzki
  • sok z 2 cytryn

  • sól, pieprz

  • pieczarki

    300 g
  • warzywa

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso umyc naszpilowac słonina,posolic skropic sokiem z 1 cytryny,natrzec czosnkiem i obsmazyc na masle.Warzywa umyc poszatkowac.Dodac do miesa i dusic podlewajac wywarem 1 godzine.Dodac pieczarki sok z cytryny,pieprz musztarde i smietane.Dusic 15 minut mieso pokroic i podawac z przetartym sosem warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat