Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowo-imbirowe ciasteczka przekładane kremem czekoladowym
1. Mąkę, cynamon, imbir i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami.
2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki.
4. Wałkujemy ciasto i szklanką wycinamy ciasteczka. Ciasteczka wycinamy do pary. Na jednych za pomocą stempelków oprószonych cynamonem odciskamy wzór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia.
6. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dodajemy kakao i ponownie ucieramy.
7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
8. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartego masła i ucieramy.
9. Ciasteczka przekładamy kremem. Gotowe! Smacznego!