Meksykańskie rollsy

Meksykańskie rollsy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Tortilla z serkiem śmietankowym z nutą ostrej papryczki, z dużą ilością szynki, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę. Sprawdzą się również w roli drugiego śniadania.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    4 sztuki
  • serek śmietankowy

    280 gramów
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • puszka kukurydzy

    0.5 sztuki
  • szynka konserwowa

    12 plastrów
  • żółty ser

    12 plastrów
  • sałata masłowa

    12 liści
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • papryczka ostra piri piri

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Papryczkę chilli bardzo drobno posiekać, dodać do serka śmietankowego i dokładnie wymieszać.

2. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.

3. Placki tortilli posmarować pikantnym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry szynki, 3 plastry żółtego sera i zwinąć ciasno w rulon.

4. Gotowe tortille zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30-40 minut.

5. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm, spiąć wykałaczką i udekorować marynowaną papryczką pir-piri.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danielek

02.12.2018 11:10
Powodzenia ;)

danielek

02.12.2018 11:09
Piękne i smaczne :)

Basiliana

28.11.2018 12:26
Roladki wyglądają świetnie, mogą być ozdobą każdej imprezy. Połączenie smaków też bardzo mi się podoba.

Bożena Matuszczyk

28.11.2018 10:09
Wyglądają rewelacyjnie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat