Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie rollsy
1. Papryczkę chili bardzo drobno posiekać, dodać do serka śmietankowego i dokładnie wymieszać.
2. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.
3. Placki tortilli posmarować pikantnym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry szynki, 3 plastry żółtego sera i zwinąć ciasno w rulon.
4. Gotowe tortille zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30-40 minut.
5. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm, spiąć wykałaczką i udekorować marynowaną papryczką pir-piri.