Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
bułka maślana
1 sztuka -
ananas z puszki
1 plaster -
szynka z pieczonego indyka
3 plastry -
żółty ser
4 plastry -
sałata masłowa
1 liść -
chili
4 plastry -
Musztarda miodowa Prymat
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Kanapka hawajska
1. Ananasa delikatnie nacieramy musztardą miodową i podsmażamy na suchej rozgrzanej patelni do momentu, aż się skarmelizuje z obu stron.
2. Bułkę dzielimy na pół i podgrzewamy na patelni z ananasem do uzyskania złotego koloru.
3. Kiedy bułka oraz ananas są gotowe przechodzimy do składania kanapki.
4. dolną część bułki posmaruj słodką i delikatną w smaku musztardą miodową, następnie połóż umytą wcześniej sałatę, skarmelizowanego ananasa, zwinięte w rulon plasterki szynki z pieczonego indyka, żółty ser oraz chili, całość przykryj czapka z bułki i delektuj się wspaniałym smakiem hawajskiej kanapki.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?
JEŻELI JESTEŚ WEGETARIANEM. MOŻESZ SPRÓBOWAĆ TEJ KANAPKI ZE SMAŻONYM JAJKIEM.![]()
Komentarze (0)