Wielkanoc: Tatar ze śledzia z marynowami warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    300 g
  • sałatka pieczarkowa

    180 g
  • cytryna

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula dymka

    1 szt
  • ketchup

    1 łyżka
  • pieprz ziołowy XXL

  • pieczywo razowe

    kilka kromek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sos miodowo- musztardowy

    4 łyżki
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • jaja na twardo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe, odsączoną sałatkę pieczarkową i ogórki pokroić w kostkę, a następnie połączyć z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, posiekaną dymką i keczupem. Całość doprawić do smaku pieprzem ziołowym.
Gotowy tatar ze śledzia udekorować gotowanym jajkiem i szczypiorkiem. Podawać ze zrumienionym w tosterze pieczywem razowym i sosem miodowo-musztardowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 18.04.2014 15:30
ciekawy pomysł
Adamorek 08.04.2014 14:45
ciekawie podany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat