Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet śledziowy
300 g -
sałatka pieczarkowa
180 g -
cytryna
1 szt -
oliwa
2 łyżki -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 szt -
ketchup
1 łyżka -
pieprz ziołowy XXL
-
pieczywo razowe
kilka kromek -
szczypiorek
1 pęczek -
sos miodowo- musztardowy
4 łyżki -
ogórki konserwowe
2 szt -
jajko ugotowane na twardo
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Wielkanoc: Tatar ze śledzia z marynowami warzywami
Gotowy tatar ze śledzia udekorować gotowanym jajkiem i szczypiorkiem. Podawać ze zrumienionym w tosterze pieczywem razowym i sosem miodowo-musztardowym.
Komentarze (2)