Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Kanapka:
-
chleb żytni
2 kromki -
słonina wędzona
60 g -
jajko
1 sztuka -
sałata masłowa
2 liście -
żółty ser
3 plastry -
Musztarda rosyjska Prymat
2 łyżeczki
Szalot:
-
warzywa z rosołu
: -
marchew
-
pietruszka
-
seler
-
ziemniaki ugotowane
1 sztuka -
jajko ugotowane na twardo
1 sztuka -
majonez
4 łyżki -
ogórek kiszony
1 sztuka -
Musztarda rosyjska Prymat
1 łyżeczka -
sól morska Prymat w młynku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Kanapka rosyjska
1. Ugotowane warzywa, jajko, ziemniaka i kiszonego ogórka pokrój w kosteczkę i przełóż do miski, dodaj majonez, musztardę, dopraw sola, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
2. Wędzoną słoninę podsmażaj na bardzo rozgrzanej patelni, tak aby nabrała lekko złotego koloru - dzięki temu zabiegowi zamkniesz wszystkie smaki w środku.
3. Kromkę żytniego chleba posmaruj ostrą musztardą rosyjską, ułóż sałatę, szalot, słoninę oraz pokrojone ugotowane na twardo jajko i przykryj drugą kromką.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?
W wersji wegetariańskiej możesz pominąć wędzoną słoninę.![]()
Komentarze (0)