Tatar z łososia z awokado i limonką

Tatar z łososia z awokado i limonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu przystawka. Zamiast tradycyjnego mięsa wołowego do tatara świetnie sprawdzi się także filet z łososia. W ramach urozmaicenia dodajcie delikatne w smaku awokado oraz wyrazistą cebulę dymkę.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filet z łososia

    140 gramów
  • awokado

    1 sztuka
  • cebula dymka

    2 sztuki
  • limonka

    1 sztuka
  • pieprz czarny mielony

    3 szczypty
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia siekamy na bardzo drobno. Awokado kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z limonki i dodajemy olej rzepakowy.Dymkę kroimy w plasterki.

Na talerz kładziemy krążek deserowy. Do środka wkładamy awokado i delikatnie je upychamy. Następnie kładziemy łososia i jego również delikatnie upychamy. Wyjmujemy krążek.

Na wierzch kładziemy dymkę, a obok ćwiartkę limonki.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat