Zupa z dyni

Zupa z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 sztuka
  • cebula

    4 sztuki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • rosół wołowy

    3 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
  • mąka

    3 łyżeczki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bułka

    kilka kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dynię i cebulę włożyć do wysokiego garnka, zalać rosołem, dodać sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu około 1/2 godziny, odcedzić, przetrzeć przez sito. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać do zupy, wymieszać i jeszcze raz zagotować.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

03.09.2010 10:57
Margo taka zupa ma bardzo dobry smak, musisz spróbować :)

Margo1

31.08.2010 12:22
Nie jadłam jeszcze i nawet nie mam pojęcia jaki ma smak

Małgorzata113

31.08.2010 07:27
zawsze mam problem co zrobić z dyni, a teraz już wiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat